0

سبد خرید

طرز تهیه باقلاقاتق اصل گیلانی - بارکوفود

طرز تهیه باقلاقاتق اصل گیلانی

خیلی از افراد به دلیل خوشمزه بودن غذاهای گیلانی مخصوصا باقلا قاتق به دنبال طرز تهیه باقلاقاتق هستند. ما در بارکوفود نحوه درست کردن این غذای خوشمزه بدون گوشت و گیلانی رو به روش اصلی گیلانی برای شما آماده کردیم امیدوارم از آن لذت ببرید

باقلا قاتق یک غذای محلی بسیار خوشمزه شمال ایران (گیلان) است یک خورش خوشمزه بدون گوشت با پاچ باقالا (باقالی رشتی)، شوید، تخم مرغ، سیر و غیره درست می شود که میتوان در مجالس نیز آن را سرو کرد. باقلا قاتق بسیار ساده و با کمترین مواد پخته می شود و بسیار مقوی و پر انرژی است و به خاطر میزان فراوان فیبر و پروتئین ساعات بیشتی شما را سیر نگه می دارد که معمولا با برنج سرو می شود

طرز تهیه خورش باقلا قاتق

مواد لازم برای تهیه خورش باقلا قاتق

پاچ باقلای پاک شده دو پیمانه
تخم مرغ دو عدد
شوید خشک دو قاشق غذاخوری
سیر رنده شده سه قاشق مرباخوری
زرچوبه یک قاشق چای‌خوری
نمک و فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه خورش باقلا قاتق

مرحله اول

داخل یک تابه مقداری روغن بریزید سپس سیر را اضافه کرده و کمی با حرارت ملایم تفت دهید. از زیاد تفت دادن سیر پرهیز کنید؛ کافی است بوی آن بلند شود.

مرحله دوم

پاچ باقالی‌ها را به تابه اضافه کرده و به مدت ۲ تا ۳ دقیقه با سیر تفت دهید سپس زردچوبه را هم اضافه کنید و دوباره تفت دهید.

مرحله سوم

در ادامه شوید خشک را اضافه کنید و ۳ تا ۴ دقیقه تفت دهید. می‌توانید از شوید تازه به جای شوید خشک اضافه کنید.

مرحله چهارم

بعد از این که شوید را اضافه کردید، یک تا یک و نیم لیوان آب جوش همراه کره داخل تابه ریخته و در تابه را ببندید تا خورش جا بیفتد.

مرحله پنجم

وقتی باقلا‌ها پخته شدند و آب خورش تبخیر شد، مقداری نمک و فلفل اضافه کرده سپس تخم مرغ‌ها را داخل خورش بشکونید. در تابه را بگذارید تا تخم مرغ‌ها خوب سفت شوند. توجه کنید که تخم‌مرغ‌ها را بعد از شکستن در خورش نباید هم بزنید فقط کافیست کمی زرده آن را شل کنید تا به همان شکل پخته شود هم‌چنین اگر مایلید می‌توانید به تعداد نفرات تخم مرغ اضافه کنید.

مرحله ششم

وقتی خورش شروع به روغن انداختن کرد و تخم مرغ‌ها سفت شدند، باقلاقاتق آماده است. این خورش را همراه کته، سیر، زیتون پرورده و ترشی سرو کرده و نوش جان کنید.

نکات درست کردن باقلا قاتوق گیلانی

پاچ باقلای خشک را از فروشگاه های خواروبار می توان خرید.

پاچ باقلا دو نوع است:پاچ باقلای محلی که پس از پخته شدن شکل خود را حفظ می کند و پاچ باقلای کشاورزی که زودپز بوده و اگر زیاد پخته شود له می شود.

تخم مرغ را نباید داخل غذا هم بزنید.

شوید اگر خیلی زیاد باشد موجب تلخی غذا می شود.

اگر از باقلای تازه محلی استفاده می کنید، نیاز به خیس خوردن ندارد، ولی نوع خشک آن احتیاج به خیس خوردن دارد.

حتما باقلا را از شب قبل خیس کنید تا پوست آن راحت جدا شود.

از باقلای مازندرانی استفاده نکنید؛ زیرا این باقلا در تهیه ی باقلا وابیج به کار می رود.

این غذا با ماهی شور، زیتون پرورده، سیرترشی، ماست و خیار سرو می شود.

اگر به هر دلیلی امکان استفاده از تخم مرغ را ندارید، می توانید آن را به غذا اضافه نکنید.

نکات تکمیلی در مورد باقلا قاتق

باقلا قاتق جزو غذای محلی – گیلانی میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۲۰دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۲۰دقیقه میباشد .
باقلا قاتق را می توانید در وعده نهار – شام – پیش غذا – سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار – میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب میباشد .

 

 

هیچ نظری وجود ندارد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *