طرز تهیه کشک بادمجان کبابی

کشک بادمجان کبابی

فهرست مطالب

کشک بادمجان کبابی، یکی از غذاهای سنتی و ایرانی محسوب می‌شود که طعم منحصر به فرد و لذیذ داشته و طرفداران زیادی در سراسر ایران دارد. این غذا با ترکیب بادمجان کبابی، کشک، سیر، نعنا خشک و روغن تهیه شده و یک غذای مقوی است. در جدول زیر می‌توانید مواد لازم برای تهیه این غذای خوشمزه را مشاهده کنید:

مواد لازم مقدار لازم
بادمجان ۴ عدد بزرگ
کشک ساییده یک پیمانه
سیر ۴ تا ۵ حبه
نعنا خشک ۲ قاشق غذاخوری
روغن دنبه یا روغن گیاهی به مقدار لازم
نمک و فلفل به میزان لازم
گردو (اختیاری) نصف پیمانه
زردچوبه نصف قاشق چای‌خور

طرز تهیه کشک بادمجان کبابی

این غذا را می توانید در رستوران های سنتی یا هر کدام از رستوران های معروف تهران که این غذا را سرو می کنند، میل کنید. در این مقاله از سایت بارکو، به طرز تهیه کشک بادمجان رشتی کبابی پرداخته، مواد مورد نیاز آن و تفاوت آن با بادمجان سرخ شده را شرح می‌دهیم.

کشک بادمجان خانگی کبابی

یکی از بهترین دستورالعمل‌های پخت بادمجان، مدل کبابی آن است. این غذای گیاهی به دلیل طعم دودی و شیرین طبیعی، با کمی روغن، نمک و فلفل متعادل می‌شود. البته، برخی از افراد این غذای لذیذ را با سس سیر دوست دارند. طرز تهیه این غذای پرطرفدار بسیار ساده است و به راحتی در عرض نیم ساعت تهیه می‌شود. این غذا مورد علاقه گیاهخواران است و به عنوان یک غذای بدون گوشت محسوب می‌شود. اگر می‌پرسید که با بادمجان چه غذایی می‌توان درست کرد، مطالعه ادامه مطلب را از دست ندهید. حال به بررسی طرز تهیه بادمجان کبابی می‌پردازیم. البته، ابتدا با مواد لازم آن آشنا می‌شویم.

طرز تهیه کشک بادمجان شمالی

مواد لازم برای کشک بادمجان کبابی (۴ تا ۶ نفر)

مواد لازم برای این غذای سنتی، خوشمزه و پر از مواد مغذی را در ادامه این مطلب بیان می‌کنیم:

  • بادمجان: ۴ عدد بزرگ
  • کشک ساییده: یک پیمانه
  • سیر: ۴ تا ۵ حبه
  • نعنا خشک: ۲ قاشق غذاخوری
  • روغن دنبه یا روغن گیاهی: به مقدار لازم
  • نمک و فلفل: به میزان لازم
  • گردو (اختیاری): نصف پیمانه
  • زردچوبه: نصف قاشق چای‌خور

در مرحله بعد طرز تهیه این غذای گیاهی را بررسی می‌کنیم.

 

طرز تهیه کشک بادمجان کبابی مرحله به مرحله

بادمجان‌های گوشتی و تازه را انتخاب کنید تا طعم بهتری داشته باشد. علاوه بر این، بادمجان‌ها باید روی حرارت کباب شوند تا طعم دودی بگیرند. اگر از کشک غلیظ و ترش استفاده کنید، طعمی خوش‌عطرتر دارد. برای طعم اصیل آن، می‌توانید از روغن دنبه استفاده کنید. اگر دیدید که کشک بادمجان رشتی شما سفت شده، می‌توانید کمی آب اضافه کنید.

کشک بادمجان خانگی

حال به سراغ طرز تهیه کشک بادمجان شمالی، این غذای ساده می‌رویم.

کباب کردن بادمجان‌ها

در ابتدا، بادمجان‌ها را شسته، پوست آن را نکنید و اجازه دهید روی حرارت مستقیم زغال یا گاز کباب شود. در این صورت، پوستشان سیاه و داخلشان نرم می‌شود. البته، باید در این حین از وسیله‌ای استفاده کنید که هر ۳ تا ۵ دقیقه باعث شود تا بادمجان‌ها چرخیده و نسوزد. بعد از کباب شدن، اگر بادمجان‌ها را در آب سرد قرار دهید، مشاهده می‌کنید که به راحتی پوست آن‌ها جدا می‌شود. سپس، آن‌ها را از وسط نصف کرده و با چنگال به خوبی له کنید.

کشک بادمجان رشتی

تفت دادن سیر و نعنا

در یک تابه جداگانه، مقدار روغن ریخته و سیرهای رنده شده را تفت دهید تا رنگ آن‌ها طلایی شود. سپس، نعنای خشک را اضافه کرده و تفت دهید تا عطر خوبی بگیرد.

مخلوط کردن بادمجان با کشک

در این مرحله، بادمجان‌هایی که له کرده‌اید را به تابه اضافه کنید و با سیر و نعنا مخلوط کنید. کم‌کم به آن کشک اضافه کرده و به خوبی هم بزنید تا مواد آن یک‌دست شود. سپس، نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کنید و اجازه دهید که این مواد با حرارت ملایم جا بیفتد.

سرو کشک بادمجان

در مرحله بعدی، می‌توانید کشک بادمجان‌های آماده را در ظرف سرو بریزید و با گردوهای خرد شده تزیین کنید. این غذا معمولاً با نان سنگک سرو می‌شود. البته، برخی از افراد تمایل دارند که آن را با برنج میل کنند. می‌توانید با جعفری یا کنجد تزیین کنید.

نوش جان، غذای مورد علاقه شما آماده است.

کشک بادمجون

انواع کشک بادمجان کبابی

در ادامه شما را با انواع کشک بادمجان خانگی سنتی و کبابی آشنا می‌کنیم. انواع غذاهای رژیمی قابلیت نگهداری طولانی‌مدت در فریزر را ندارند. توصیه ما این است که قبل از سرو، آن را تازه تهیه کنید. انواع کشک بادمجان عبارتند از:

  • کشک بادمجان کبابی رستورانی
  • کشک بادمجان کبابی مجلس
  • کشک بادمجان کبابی شمالی با گوجه
  • کشک بادمجان کبابی با مرغ
  • کشک بادمجان کبابی با گوشت چرخ کرده

طرز تهیه کشک بادمجون

نحوه خوش‌طعم کردن کشک بادمجان رشتی کبابی

حال احتمالاً این سؤال برای شما ایجاد شده است که چگونه این غذای سنتی با بادمجان را خوش‌طعم کنیم. در ادامه این بخش، به بررسی این مورد می‌پردازیم:

  • مخاطبان گرامی باید بدانید که بادمجان‌های بزرگ معمولاً تلخ و دیرپخت هستند. بنابراین، استفاده از بادمجان‌های باریک و قلمی به دلیل اینکه پوست نازک‌تری دارند، کبابی کردن آن‌ها و جداسازی پوست آن‌ها راحت‌تر و خوشمزه‌تر است.
  • سعی کنید از کشک‌های طبیعی و کم‌نمک خانگی استفاده کنید. اگر کشک شما غلیظ است، می‌توانید کمی آب گرم به آن اضافه کنید تا رقیق شود.
  • از آنجایی که کشک معمولاً شور است، دقت کنید که قبل از اضافه کردن نمک به غذا، کشک را به بادمجان اضافه کرده، سپس طعم آن را بچشید تا میزان نمک آن را متوجه شوید.
  • برای اینکه رنگ و طعم این غذای گیاهی و دلچسب حفظ شود، می‌توانید کشک را در مراحل پایانی روی غذا بریزید. جالب است بدانید برای سرو در مجالس و مهمانی‌ها از این روش استفاده می‌شود.
  • بادمجان‌ها را روی زغال یا شعله مستقیم گاز کباب کنید تا طعم دودی بگیرند. برای جلوگیری از سوختن، هر چند دقیقه آن‌ها را بچرخانید.
  • اگر امکان کبابی کردن بادمجان روی منقل یا زغال ندارید، می‌توانید از فر یا شعله پخش‌کن استفاده کنید. بادمجان‌ها را در سینی فر قرار دهید و فر را در دمای متوسط تنظیم کرده تا به آرامی بادمجان‌ها کباب شود.
  • از جمله تزیینات کلاسیک می‌توان به نعنا و سیرداغ اشاره کرد. البته، هنگام تفت دادن نعنا، دقت کنید نسوزد؛ زیرا در غیر این صورت طعم آن تلخ می‌شود.
  • اگر گردوهای خرد شده را به صورت خام یا کمی تفت‌داده استفاده کنید، نه‌تنها ارزش غذایی کشک بادمجان را افزایش می‌دهید، بلکه ظاهر آن بسیار جذاب می‌شود. البته، می‌توانید زعفران دم‌کرده نیز روی غذا بریزید تا رنگ و عطر بی‌نظیری به آن بدهد.

 

تفاوت کشک بادمجان کبابی و سرخ شده

همان‌طور که مشاهده کردید، کشک بادمجان یکی از محبوب‌ترین غذاهای ایرانی محسوب شده و به دو روش اصلی کبابی و سرخ شده تهیه می‌شود. احتمالاً این سؤال برای شما ایجاد شده که کدام روش سالم‌تر و خوشمزه‌تر است. در ادامه بخش، به مقایسه این دو روش پرداخته و مزایا و معایب آن را بیان می‌کنیم.

مزایا و معایب کشک بادمجان کبابی

در کشک بادمجان کبابی، مواد مغذی مانند فیبر، پتاسیم و آنتی‌اکسیدان‌ها حفظ می‌شود. بافت آن نرم و دودی بوده و طبیعی‌تر است. این غذا برای افرادی که مشکلات گوارشی دارند مناسب بوده و همچنین مفید برای انواع رژیم‌های غذایی تهیه شده است. البته، باید بدانید که این غذای ساده و گیاهی زمان پخت طولانی‌تری داشته و همچنین، نیاز به مهارت برای کباب کردن یکنواخت دارد.

مزایا و معایب کشک بادمجان سرخ شده

بادمجان سرخ شده طعم قوی‌تری نسبت به کبابی دارد و بافت آن ترد و روغنی است. علاوه بر این، پخت آن سریع‌تر است. اما باید بدانید که چربی و کالری بالاتری داشته و برخی مواد مغذی در اثر سرخ شدن از بین می‌رود.

 

نکته‌: از نظر تغذیه، روش کبابی بهتر از سرخ شده است. اما به طور کلی کشک بادمجان به دلیل کشک موجود در آن، سرشار از کلسیم بوده و برای استخوان‌ها مفید است. همچنین، بادمجان دارای فیبر است و به بهبود گوارش کمک کرده و حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی است که برای سلامت قلب مفید هستند. به دلیل پروتئین گیاهی که دارد، برای گیاهخواران گزینه مناسبی است.

 

سؤالات متداول در مورد کشک بادمجان کبابی

هم اکنون به بررسی سؤالات متداول در مورد کشک بادمجان رژیمی می‌پردازیم.

آیا می‌توان کشک بادمجان را فریز کرد؟

بله امکان فریز کردن غذای سنتی بادمجان وجود دارد. البته، قبل از آن گردو را اضافه نکنید. در این صورت، در بسته‌بندی مناسب تا چند ماه قابل نگهداری است.

 

کالری کشک بادمجان کبابی چقدر است؟

به طور متوسط، کالری کشک بادمجان حدود ۳۰۰ کالری دارد. البته، بسته به مواد اولیه، می‌تواند متفاوت باشد. فراموش نکنید که یکی از بهترین روش‌های آماده کردن بادمجان، کباب‌پز کردن آن است.

 

چه نوع کشکی برای این غذا مناسب است؟

هرچند کشک صنعتی نیز برای این غذا قابل استفاده است، اما کشک محلی و تازه انتخاب بهتری است، زیرا طعم غذا را بهتر می‌کند.

 

آیا می‌توان از بادمجان سرخ شده به جای کبابی استفاده کرد؟

بله می‌توان از بادمجان سرخ شده استفاده کرد. اما با توجه به کم‌چرب بودن، طعم سنتی دودی و بدون روغن بودن بادمجان کبابی، این مورد را توصیه می‌کنیم. اگر رژیم دارید یا تمایل به لاغر شدن دارید، از پخت کبابی آن استفاده کنید.

 

سخن پایانی

اگر به سلامتی خودتان و کم‌چرب بودن غذا اهمیت ویژه‌ای می‌دهید، کشک بادمجان کبابی گزینه مناسبی است. این غذای گیاهی به عنوان غذای سنتی، خوش طعم و مقوی شناخته شده که وقتی با کشک، سیر و نعنا ترکیب می‌شود، طعم بی‌نظیری ایجاد می‌کند. با رعایت این مواردی که در این مطلب به آن اشاره شد، می‌توانید یک غذای ایده‌آل و خوش‌طعم تهیه کنید. اگر این دستور پخت را امتحان کردید، تجربه خودتان را در کامنت‌ها با ما به اشتراک بگذارید.

مقالات مرتبط
زرشک پلو با مرغ زعفرانی
آبگوشت دیزی
سبزی فسنجان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *