کباب گیلانی

در جدول زیر می‌توانید مواد اولیه لازم برای تهیه کباب گیلانی را مشاهده کنید:

ماده اولیه مقدار توضیحات
گوشت گوسفند یا گوشت گاو ۱ کیلوگرم ترجیحاً بدون چربی و به‌صورت تکه‌های مکعبی خرد شود
انار تازه متوسط ۱ عدد برای طعم‌دهی طبیعی؛ در صورت نبود، از رب انار استفاده شود
رب انار ۶ قاشق غذاخوری در صورت نبود انار تازه قابل استفاده است
کیوی متوسط ۲ عدد برای ترد کردن گوشت؛ له شده و در مرینیت استفاده شود
گردوی چرخ‌شده ۲۰۰ گرم تازه و پوست‌کنده
پیاز بزرگ ۳ عدد رنده یا خلالی و آب‌گرفته شود
سبزی چوچاق تازه ۲۵۰ گرم خرد شده؛ در صورت عدم دسترسی از نعناع یا سبزی معطر جایگزین شود
جعفری تازه ۲۰۰ گرم خرد شده
گشنیز، ترخون و نعناع تازه (مجموعاً) ۱۰۰ گرم خرد شده
سیر متوسط ۳ حبه کوبیده یا ریز خرد شده
نمک به مقدار لازم طبق ذائقه
220 گرم راسته گوسفندی + دورچین
برای این مورد مخلفاتی ارایه نشده است.

ثبت سفارش در این بازه زمانی امکان پذیر نیست!

توجه : رستوران بسته است، لطفا برای ثبت سفارش از ساعت 11 صبح تا 23 شب اقدام نمائید

هیچ داده ای یافت نشد

توضیحات

کباب گیلانی نوعی کباب محلی هست که یکی از غذاهای سنتی و اصیل شمال ایران، به‌ویژه استان گیلان (غذای محلی گیلانی) است که در میان مردم این منطقه جایگاه ویژه‌ای داشته و در بهترین رستوران های سنتی تهران مختلف سرو می شود. البته این غذا، یکی از غذاهای اصلی منوی غذایی رستوران بارکو فود است که می توانید سفارش غذای خودتان را به صورت آنلاین در این صفحه ثبت کنید. ترکیبات این کباب شامل گوشت مزه‌دارشده، سبزی‌های معطر محلی مانند چوچاق و خالواش، و افزودنی‌هایی مانند رب انار و گردو تهیه  است و به واسطه این ترکیبات طعمی ترش، ملایم و بسیار دلپذیر دارد. کباب گیلانی بر خلاف سایر کباب‌های رایج که روی زغال پخته می‌شوند، اغلب در تابه یا فر آماده می‌گردد و به همین دلیل می‌توان گفت شباهت‌هایی به کباب تابه‌ای دارد. با این حال مواد خاص و عطر منحصر‌به‌فردش سبب شده تا مزه‌ای کاملاً متفاوت داشته باشد.  مواد لازم برای تهیه این غذا به عنوان یک غذای اصیل ایرانی شامل موارد زیر است.

  • گوشت چرخ‌کرده گوسفندی
  • پیاز رنده ‌شده
  • سیر له‌ شده
  • سبزی‌های محلی معطر (مانند چوچاق و خالواش)
  • رب انار
  • گردو خرد شده
  • نمک
  • فلفل سیاه
  • زردچوبه
  • دارچین (اختیاری)
  • زعفران دم‌کرده (اختیاری)

دستور پخت کباب گیلانی

جدول مواد لازم برای تهیه کباب گیلانی برای 4 نفر و میزان آن‌ها

جدولی که در ادامه ارائه دادیم شامل مواد لازم برای تهیه کباب گیلانی، یکی از غذاهای خوشمزه و اصیل شمال ایران، به‌ویژه استان گیلان، است. با استفاده از این جدول می‌توانید به‌راحتی تمام مواد اولیه مورد نیاز را تهیه کنید و کبابی لذیذ و خوش‌طعم آماده کنید.

توضیحات مقدار ماده اولیه
ترجیحاً بدون چربی و به‌صورت تکه‌های مکعبی خرد شود ۱ کیلوگرم گوشت گوسفند یا گوشت گاو
برای طعم‌دهی طبیعی؛ در صورت نبود، از رب انار استفاده شود ۱ عدد انار تازه متوسط
در صورت نبود انار تازه قابل استفاده است ۶ قاشق غذاخوری رب انار
برای ترد کردن گوشت؛ له شده و در مرینیت استفاده شود ۲ عدد کیوی متوسط
تازه و پوست‌کنده ۲۰۰ گرم گردوی چرخ‌شده
رنده یا خلالی و آب‌گرفته شود ۳ عدد پیاز بزرگ
خرد شده؛ در صورت عدم دسترسی از نعناع یا سبزی معطر جایگزین شود ۲۵۰ گرم سبزی چوچاق تازه
خرد شده ۲۰۰ گرم جعفری تازه
خرد شده ۱۰۰ گرم گشنیز، ترخون و نعناع تازه (مجموعاً)
کوبیده یا ریز خرد شده ۳ حبه سیر متوسط
طبق ذائقه به مقدار لازم نمک

طرز تهیه کباب گیلانی

طرز تهیه کباب گیلانی

در ادامه طرز تهیه کباب گیلانی، این غذای خوش طعم و پرطرفدار گیلانی را به صورت مرحله به مرحله با جزئیات کامل شرح داده‌ایم.

مرحله یک؛ آماده‌سازی مواد

گوشت را به تکه‌های مربعی تقسیم کرده و بشویید. پیاز را پوست کنید و ریز خرد کنید. گردو را آسیاب کرده و سبزی‌ها (چوچاق، خالواش و بینه) را شسته و خرد کنید.

مرحله دو؛ تهیه مخلوط پایه کباب

پیاز خرد شده، گردو، رب انار و سبزی‌های خرد شده را با هم مخلوط کنید. سیر رنده‌شده و فلفل را هم به این ترکیب اضافه کنید. در صورت تمایل، مقداری آب انار اضافه کنید.

مرحله سه؛ مرینیت کردن گوشت

تکه‌های گوشت را به این مخلوط اضافه کرده و خوب هم بزنید تا به‌خوبی در سس غوطه‌ور شوند. سپس ظرف را پوشانده و حداقل ۴ ساعت در یخچال قرار دهید تا گوشت طعم بگیرد.

مرحله چهار؛ اضافه کردن نمک

پس از اینکه گوشت به مدت کافی در یخچال استراحت کرد و طعم گرفت، نمک را به مقدار دلخواه به گوشت اضافه کنید و خوب هم بزنید.

مرحله  پنج؛ کباب کردن

گوشت‌ها را به سیخ بزنید و روی منقل یا در تابه گریل داغ روی گاز کباب کنید. لازم است برای جلوگیری از سوختن کباب و پخت یکنواخت گوشت، به‌طور مرتب سیخ‌ها را بچرخانید.

دستور پخت کباب گیلانی با مرغ

دستور پخت کباب گیلانی با مرغ

کباب گیلانی را می‌توان به جای گوشت گوسفند یا راسته گوساله با مرغ نیز درست کرد. اگر دوست دارید که کباب گیلانی با مرغ را امتحان کنید، در ادامه با همراه باشید.

مواد مورد نیاز برای تهیه کباب گیلانی با مرغ

  • سینه مرغ: ۶۰۰ گرم
  • گردو: ۱۰۰ گرم
  • رب انار: ۱ قاشق غذاخوری
  • زعفران دم شده: ۲ قاشق غذاخوری
  • سبزی معطر شمالی: ۱ قاشق غذاخوری
  • پیاز: ۱ عدد بزرگ
  • آب لیمو ترش: ۱ قاشق غذاخوری
  • روغن زیتون: ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل سیاه: به میزان دلخواه

مراحل پخت کباب گیلانی با مرغ

  • آماده‌سازی مرغ: سینه مرغ را به قطعات کوچک برش دهید و در یک کاسه قرار دهید.
  •  تهیه مواد مخلوط پایه کباب: گردو را آسیاب کرده و به همراه رب انار، زعفران دم‌کرده، آب لیمو، روغن زیتون، نمک، فلفل و سبزی معطر به مرغ اضافه کنید.
  • مزۀ‌دار کردن مرغ: تکه‌های مرغ را به مواد اضافه نمایید آن‌ها را خوب مخلوط کنید. در نهایت روی کاسه مخلوط مرغ و مواد را  بپوشانید و حداقل ۲ ساعت در یخچال بگذارید تا مواد به درون بافت مرغ نفوذ کند.
  • کباب کردن: مرغ‌ها را روی سیخ قرار دهید و با حرارت ملایم روی منقل کباب کنید. از باد زدن مستقیم خودداری کنید تا کباب‌ها خشک نشوند.

فوت و فن پخت کباب گیلانی

در رستوران بارکو فود برای پخت کباب گیلانی از فوت و فن‌های زیادی استفاده می‌شود به همین دلیل کبابی که در این رستوران در اختیار مشتریان قرار می‌گیرد خوش طعم و لذیذ است. در ادامه قصد داریم نکاتی تحت عنوان فوت کوزه گری پخت این کباب را در اختیار شما قرار دهیم.

استفاده از سبزی‌های مختلف

 در رسپی‌های مختلف عنوان شده که سبزی چوچاق به عنوان یک سبزی معطر عضو اصلی و جدا نشدنی پخت کباب گیلانی است، اما اگر اگر سبزی چوچاق در دسترس ندارید، نگران نباشید. نعناع  گشنیز یا جعفری نیز می‌توانند جایگزین‌های عالی برای  خلق کردن طعمی لذیذ و خوش طعم باشند؛ به طوری که با سرو این کباب لذت خواهید برد.

انتخاب مناسب رب انار

انتخاب طعم رب انار و به اصطلاح میزان ترش بودن آن به ذائقه شما بستگی دارد. اگر دوست دارید کباب شما ترش‌تر باشد، رب انار ترش انتخاب خوبی است،اما اگر ترشی کمتر را ترجیح می‌دهید، از رب انار ملس یا شیرین برای پخت این کباب استفاده کنید. همچنین اگر تمایل دارید طعم جدیدی را امتحان نمایید، می‌توانید از ‌رب نارنج به عنوان گزینه‌ای متفاوت  بهره ببرید. البته باید مقدار آن را کم کنید تا طعم نهایی کباب شما بیش از حد ترش نشود.

زمان اضافه کردن نمک

این که چه زمانی نمک را به گوشت اضافه کنید، بسیار مهم است و شاید بتوان گفت مهم‌ترین نکته برای پخت کباب می‌باشد. به جای اینکه نمک را از ابتدا به گوشت اضافه کنید، بهتر است زمانیکه کباب کمی خودش را گرفت و روی ذغال پخته شد، نمک را اضافه کنید؛ چرا که این کار باعث می‌شود که کباب نرم‌تر و خوشمزه‌تر باشد.

کنترل حرارت

 برای جلوگیری از سوختن رب انار و تأثیر منفی آن بر طعم کباب، آن را روی شعله ملایم طبخ کنید. این کار به باعث پخته شدن کباب به صورت یکنواخت و ترکیب بهتر طعم‌های مواد مربوط به مخلوط پایه کباب خواهد شد.

روش جایگزین پخت

اگر به هر دلیلی تمایل به پخت کباب روی ذغال را ندارید، می‌توانید گوشت‌ها را در تابه‌ای مناسب با مقدار کمی روغن سرخ کنید. با این روش پخت علاوه بر این که کباب شما در زمان کوتاه‌تری آماده خواهد شد، طعم خوش و ترش کباب نیز حفظ می‌شود.

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “کباب گیلانی”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *