طرز تهیه گمج کباب

اگر برای اولین نام گمج کباب را بشنوید تصور می کنید در رابطه با یک نوع غذا صحبت می کنیم که در واقع نوعی کباب است. باید بگوییم اگر چنین تصوری دارید، سخت در اشتباه هستید. گمج کباب نام نوعی غذای گیلانی است که در یک ظرف یا دیگ مخصوص به نام گمج طبخ می شود. دیگ گمج در واقع یک دیگ گلی است که در گیلان برای پخت غذا از آن استفاده می کنند. غذا های شمالی و به خصوص غذا های گیلانی جزء خوشمزه ترین و خوش عطر ترین غذا ها به حساب می آیند. در اکثر غذا های گیلانی انار، سبزیجات مخصوص و معطر و گردو نقشی اساسی در پخت و پز غذا ها دارند. در ادامه با ما همراه باشید تا طرز تهیه گمج کباب را برای شما شرح دهیم.

کباب گمجیگمج کباب

خورش گمج کباب

همان طور که گفتیم گمج کباب بر خلاف نامی که دارد نوعی کباب نیست بلکه نوعی خورش مخصوص گیلانی است که در یک دیگ گلی به نام گمج طبخ می شود. علت اصلی نامگذاری این غذا نیز نام همین دیگ محلی است. البته علاوه بر این غذا ها، مردم گیلان بسیاری از غذا های دیگر خود را نیز در همین دیگ محلی طبخ می کنند. این خورش یکی از خوشمزه ترین و خوش عطر ترین خورش های گیلانی است که اگر مواد اولیه آن را در اختیار داشته باشید به راحتی می تواند برای پخت آن اقدام کنید.

در این خورش خوشمزه سبزیجات معطر مخصوص گیلان مورد استفاده قرار می گیرند که عطری به نظیر به غذای شما می دهند. یکی از این سبزیجات معطر سبزی محلی چوچاق است. این سبزی معطر هم عطر و طعم بسیار خوبی دارد و هم فوایدی زیادی برای سلامتی بردن دارد.

در شهر های مختلف استان گیلان این خورش خوشمزه را مانند خورش قیمه و یا خورش قورمه سبزی با استفاده از گوشت قرمز یعنی گوشت گوساله و یا گوشت گوسفندی طبخ می کنند. البته شما به میل خود می توانید گوشت سفید مانند گوشت اردک، گوشت بوقلمون و یا گوشت مرغ را جایگزین گوشت قرمز کنید. توجه داشته باشید نکته ی جالب این است که اگر این خورش را با استفاده از گوشت مرغ طبخ کنید، نام آن به خورش طلا کوله غورابه تغییر می کند.

خورش کباب گمجیخورش گمج کباب

ما در ادامه برای شما مواد لازم و طرز تهیه گمج کباب را شرح خواهیم داد. توجه داشته باشید که با استفاده از مواد ذکر شده شما می توانید این غذا را برای 4 نفر طبخ کنید. البته اگر می خواهید غذا را برای تعداد بیشتر و یا کمتری از افراد طبخ کنید، می توانید تنها با یک دقت کوچک اندازه و حجم مواد را افزایش یا کاهش دهید.

مواد لازم برای تهیه گمج کباب برای 4 نفر

مواد لازم برای تهیه خورش گمج کباب به شرح زیر می باشد:

  • مغز گردو: ۳۰۰ گرم
  • پیاز متوسط: ۱ عدد
  • رب انار: ۲ قاشق غذاخوری
  • آب انار: ۲ قاشق غذاخوری
  • سبزی خورشتی: ۴۰۰ گرم ( سبزی چوچاق که یک سبزی محلی از استان گیلان است به عنوان سبزی اصلی این خورشت شناخته می شود. اگر در استان گیلان زندگی نمی کنید با کمی جستجو می توانید این سبزی را از فروشگاه های اینترنتی تهیه کنید. برای سبزی خورشتی از چوچاق، تره، گشنیز و جعفری به اندازه کافی استفاده کنید.
  • روغن مایع به اندازه کافی
  • گوشت قرمز خورشتی: ۶۰۰ گرم ( در صورت تمایل اگر قصد دارید از گوشت مرغ و یا گوشت بوقلمون در تهیه این خورش استفاده کنید، حجم گوشت را بیشتر در نظر بگیرید. به عنوان مثال اگر از گوشت مرغ به جای گوشت قرمز استفاده می کنید، اندازه آن را 800 گرم در نظر بگیرید.)
  • رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی

دستور پخت گمج کباب گیلانی

برای پخت گمج کباب بعد از این که مواد اولیه آن را تهیه نمودید، ابتدا پیاز را خلالی خرد کنید. سپس پیاز های خلالی شده را درون قابلمه بریزید و کمی روغن مایع به آن اضافه کنید تا پیاز ها سبک و سرخ شوند. توجه کنید پیاز های شما نسوزند تا غذای شما تلخ نشود. سپس کمی زردچوبه به پیاز هایی که در حال سرخ شدن هستند اضافه کنید. پیاز ها را با زردچوبه و روغن به خوبی تفت بدهید تا یکدست شوند اما توجه کنید پیاز های شما نسوزند. حال گوشت قرمز یا گوشت مرغ تکه تکه شده را به درون قابلمه اضافه کنید و دوباره تفت بدهید تا گوشت ها کمی سرخ شوند.

طرز تهیه گمج کبابطرز تهیه گمج کباب

حال در این مرحله نوبت آن است که رب گوجه فرنگی، رب انار و آب انار را به ترتیب و یکی یکی به قابلمه اضافه کنید. در حین اضافه کردن مواد توجه کنید که محتویات درون قابلمه را به خوبی هم بزنید و تفت دهید تا مواد درون قابلمه به خوبی سرخ شوند اما نسوزند. حال سبزیجات آماده را که خرد کرده اید به درون قابلمه اضافه کنید و دوباره تفت دهید. در مرحله بعد گردوی آسیاب شده را به مواد درون قابلمه اضافه کرده و تفت دهید.

بیشتر بخوانید

حال در این مرحله آبی که از قبل جوشانده اید و در دمای جوش قرار دارد را به محتویات درون قابلمه اضافه کنید. توجه کنید آب را به اندازه ای اضافه کنید روی مواد درون قابلمه را بپوشاند. سپس شعله زیر قابلمه را کم کنید و اجازه دهید گمج کباب شما به آرامی پخته شود. شایان ذکر است که اگر به جای قابلمه از دیگ گمج برای طبخ استفاده کنید، غذای شما خوشمزه تر می شود. در مراحل نهایی پخت نمک و فلفل سیاه را به اندازه کافی و به دلخواه به درون قابلمه اضافه کنید و طعم خورش خود را بچشید. به دلخواه می توانید اجازه دهید آب خورش شما تبخیر شود و خورش شما سفت تر شود.

گمج کباب بارکوفودگمج کباب بارکوفود

در آخر باید بگوییم خورش گمج کباب خوشمزه را می توانید با استفاده از کته یا برنج دم کرده ایرانی نوش جان نمایید. برای طبخ برنج نیز به تعداد هر نفر یک پیمانه برنج را چند ساعت قبل از پخت بخیسانید. سپس برنج را به روش دم کرده و یا کته آماده کنید. می توانید برنج خود را با استفاده از زرشک و زعفران نیز تزیین کنید.

این دستور طبخ به صورت اختصاصی توسط سرآشپز بارکوفود تهیه شده است.

 

بلاگ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس تلفنی