طرز تهیه کباب گمجی گیلانی رستوران گیلانی بارکو + ویدیو و دستور پخت

با ما تا انتهای مقاله با طرز تهیه کباب گمجی همراه باشید

طرز تهیه کباب گمجی چگونه است ؟ کباب گمجی یکی از خوشمزه ترین و لذیذترین انواع کباب است که برای اولین بار در رستوران های گیلان طبخ شد. این نوع کباب که در گمج سرو می شود، بسیار لذیذ و خوشمزه است. البته شاید شما کباب گمجی را با گمج کباب اشتباه بگیرید. در ادامه با ما همراه باشید تا علاوه بر طرز تهیه کباب گمجی ، تفاوت این غذا با گمج کباب را نیز برای شما بازگو کنیم. شایان ذکر است دستور های قرار داده شده توسط سرآشپز رستوران گیلکی بارکوفود آماده شده اند.

،،

شما عزیزان میتونید این غذا را در رستوران بارکو بهترین رستوران غذای گیلانی در تهران تجربه کنید و از طعم و فضای زیبای گیلانی این رستوران لذت ببرید تا خاطر ای خوش از این غذا در  ذهنتان نقش ببندد، ما همه روزه پذیرای شما هستیم.

مواد لازم کباب گمج

  1. 300 گرم مغز گردو
  2. یک عدد پیاز متوسط
  3. دو قاشق غذا خوری رب انار
  4. دو قاشق غذا خوری اب انار
  5. 400 گرم سبزی خورشتی
  6. روغن مایع در حد نیاز
  7. گوشت خورشتی در حد نیاز
  8. دو قاشق غذا خوری رب گوجه
  9. زردچوپه ، فلفل سیاه و نمک به ندازه کافی

دستور پخت کباب گمجی

یک قابلمه روی حرارت بگذارید و کمی روغن در آن بریزید ، یک پیاز خلالی خرد کنید و داخل قابلمه بریزید تا کمی نرم شود. بعد از نرم شدن پیاز به آن زردچوپه اضافه کنید و تا زمانی که زرد چوپه و پیاز قاطی شود هم بزنید.

بهد گوشتی را که تکه تکه کرده اید را در قابلمه بریزید. بعد از تفت دادن گوشت رب انار ، رب گوجه و آب انار را به آن اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا سرخ شود.

بعد نوبت سبزیجات است که باید سبزی ها را خرد کنید و با گردوی آسیاب شده درون قابلمه بریزید.

زمانی که تمام این مواد را تفت دادید و یک دست شد دو تا سه لیوان آب جوش در قابلمه بریزید و بگذارید با حرارت ملایم کباب گمجی جا بیوفتد.

زمانی که کباب گمجی ما جا افتاد در نیم ساعت آخر پخت کمی ازش بخورید و اگر نیاز بود در آن نمک و فلفل سیاه بریزید . توجه داشته باشید که این غذا نباید مثل خورشت آب داشته باشد و باید کم آب سرو شود.

حالا کباب گمجی ما آماده سرو کردن است و میتوانید آن را در ظرف گمجی سرو کرده و نوش جان کنید.

طرز تهیه کباب گمجیطرز تهیه کباب گمجی

تفاوت کباب گمجی با گمج کباب چیست؟

در رابطه با تفاوت کباب گمجی با گمج کباب باید بگوییم، گمج کباب نام نوعی غذای گیلانی است که در یک ظرف یا دیگ مخصوص به نام گمج طبخ می شود. دیگ گمج در واقع یک دیگ گلی است که در گیلان برای پخت غذا از آن استفاده می کنند. غذا های شمالی و به خصوص غذا های گیلانی جزء خوشمزه ترین و خوش عطر ترین غذا ها به حساب می آیند. در اکثر غذا های گیلانی انار، سبزیجات مخصوص و معطر و گردو نقشی اساسی در پخت و پز غذا ها دارند. گمج کباب بر خلاف نامی که دارد نوعی کباب نیست بلکه نوعی خورش مخصوص گیلانی است که در یک دیگ گلی به نام گمج طبخ می شود. علت اصلی نامگذاری این غذا نیز نام همین دیگ محلی است. البته علاوه بر این غذا ها، مردم گیلان بسیاری از غذا های دیگر خود را نیز در همین دیگ محلی طبخ می کنند.

،،

مرغ لونگی یکی از خوشمزه ترین و بهترین غذاهای استان گیلان به ویژه در شهرهای آستارا و تالش است ، نام این غذای خوشمزه از منطقه لوندویل آستارا گرفته شده است. برای طرز تهیه مرغ لونگی کلیک کنید.

کباب گمجی در واقع همان کباب است که به صورتی متفاوت در گمج سرو می شود. در واقع فرقی نمی کند شما بخواهید کدام نوع کباب را طبخ کنید، اگر به یک شیوه خاص که در ادامه خواهیم گفت، آن را در گمج سرو کنید، کباب گمجی حاصل می شود. گمج یک دیگچه کوچک است که مردم گیلان برای پخت و پز انواع غذا، خورش و به ویژه خورش فسنجان از آن استفاده می کنند. جنس این دیگچه از گل است.

طرز تهیه جوجه کباب گمجی

جوجه کباب گمجیجوجه کباب گمجی

جوجه کباب گمجی همان جوجه کباب است که به شیوه گیلانی در گمج سرو می شود. طرز تهیه جوجه کباب ساده را اغلب ما می دانیم. برای تهیه جوجه کباب ابتدا می بایست مرغ را به تکه های کوچک جوجه ای خرد کنیم. سپس تکه های خرد شده مرغ را در سس مخصوص جوجه کباب قرار می دهیم. سس مخصوص جوجه کباب اغلب از کمی آبلیمو، زعفران فراوان، کمی سس مایونز و پیاز خرد شده فراوان تهیه می شود. تکه های کوچک و خرد شده مرغ را به مدت چند ساعت در این سس قرار می دهیم تا مزه دار شوند.

سپس تکه های مرغ را به سیخ می کشیم و روی زغال داغ کباب می کنیم. توجه داشته باشید هنگام کباب کردن باید مراقب باشیم تا جوجه ها به صورت کامل مغز پخت شوند اما سوزانده نشوند. در همین حین مقداری چربی گوسفندی را در روغن داغ در گمج آب می کنیم. سپس به آن به اندازه کافی رب انار، گردوی آسیاب شده، نمک و فلفل سیاه اضافه می کنیم. کمی آب انار نیز به گمج اضافه می کنیم و اجازه می دهیم سس درون گمج غلیظ شود. سپس جوجه های کباب شده را از سیخ خارج می کنیم و درون گمج قرار می دهیم. به این صورت جوجه کباب گمجی ما حاضر می شود.

طرز تهیه کباب گمجی با کباب کوبیده

کباب کوبیده کباب کوبیده گمجی

کباب کوبیده را می توان محبوب ترین نوع کباب در میان ما ایرانیان دانست. جالب است بدانید کباب گمجی با استفاده از کباب کوبیده بسیار لذیذ و خوشمزه است. برای تهیه کباب کوبیده گمجی ابتدا باید کباب کوبیده معمولی را حاضر کنیم. برای این کار به میزان کافی گوشت چرخ کرده گوسفندی را با گوشت چرخ کرده گوساله مخلوط می کنیم و به خوبی ورز می دهیم. سپس به میزان لازم پیاز رنده می کنیم. توجه داشته باشید باید آب پیاز را به خوبی بگیرید. در مرحله بعد پیاز های رنده شده را به مخلوط گوشت چرخ کرده اضافه می کنیم و به خوبی ورز می دهیم. سپس زعفران دم کرده را همراه با نمک و فلفل سیاه، به مخلوط گوشت و پیاز اضافه می کنیم و دوباره به خوبی ورز می دهیم.

،،
بدون شک تا به حال یک غذای ساده یا انواع مختلف آن را چشیده اید ، اما شامی رودباری چیز دیگری است. شامی رودباری یکی از خوشمزه ترین و خوشمزه ترین غذاهای استان گیلان است که با استفاده از دستورالعمل مخصوص تهیه می شود. برای طرز تهیه شامی رودباری کلیک کنید.

سپس این مخلوط را در یک ظرف مناسب ریخته و به مدت 3 ساعت درون یخچال قرار می دهیم تا استراحت کند. بعد ظرف را از یخچال خارج کرده و به اندازه یک مشت از گوشت بر می داریم. سپس با استفاده از سیخ مخصوص، گوشت را به سیخ می کشیم. در مرحله بعد گوشت را روی زغال کباب می کنیم. در همین حین مقداری چربی گوسفندی را در روغن داغ در گمج آب می کنیم. سپس به آن به اندازه کافی رب انار، گردوی آسیاب شده، نمک و فلفل سیاه اضافه می کنیم. کمی آب انار نیز به گمج اضافه می کنیم و اجازه می دهیم سس درون گمج غلیظ شود. سپس جوجه های کباب شده را از سیخ خارج می کنیم و درون گمج قرار می دهیم. به این صورت کباب کوبیده گمجی ما حاضر می شود.

طرز تهیه چنجه کباب گمجی

کباب چنجهکباب چنجه گمجی

چنجه کباب نیز یکی دیگر از انواع کباب محبوب در میان ما ایرانیان است، اما چنجه کباب گمجی بسیار لذیذتر است. برای تهیه چنجه کباب می توانیم از گوشت تازه و راسته گوسفندی استفاده کنیم. برای این کار گوشت را به قطعات کوچک و مساوی خرد می کنیم. سپس قطعات خرد شده گوشت را به سیخ می کشیم. سیخ های آماده را روی زغال داغ قرار می دهیم تا کباب ما آماده شود.

توجه داشته باشید حین کباب کردن گوشت باید سفت نشود. یعنی بهتر است کباب شما آبدار باشد. در همین حین مقداری چربی گوسفندی را در روغن داغ در گمج آب می کنیم. سپس به آن به اندازه کافی رب انار، گردوی آسیاب شده، نمک و فلفل سیاه اضافه می کنیم. کمی آب انار نیز به گمج اضافه می کنیم و اجازه می دهیم سس درون گمج غلیظ شود. سپس جوجه های کباب شده را از سیخ خارج می کنیم و درون گمج قرار می دهیم. به این صورت چنجه کباب گمجی ما حاضر می شود.

باشگاه مشتریان

امتیاز به این مقاله

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *